12 wrz 2013

Wariacje na temat gruli, czyli babski wieczór na działce

Data: 12 września 2013

Miejsce akcji: obrzeża Lublina

Nie ma to jak rozrywka w babskim gronie. Oprócz miłego spędzenia czasu, trochę poeksperymentowałyśmy kulinarnie. Była to wariacja na temat ziemniaków z ogniska.

Dorodnym i kształtnym grulom obciąć łebki - środek zgrabnie wydrążyć.

 Napawać się chwilę artystyczną robotą.


Jaja rozbełtać, doprawić solą, pieprzem, czym tam kto chce.


Środki gruli wypełnić jajecznym, aromatycznym glutem.


 Łebki nałożyć, przygwoździć wykałaczkami.


Ubrać ciepło.


 Z wielką delikatnością i pieszczotą w ogniu umieścić.


 Po upieczeniu - zajadać ze smakiem. 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz